Wat zit er allemaal in? (en wat niet)

Crunchies zijn gemaakt van lijnzaad, zonnebloempitten, wortels, uien, tamari (sojasaus) and… a dash of love! Alle ingrediënten zijn biologisch.
En dan kunnen we het nu hebben over wat er allemaal níet in zit.

Gluten

De ingrediënten die we gebruiken om Crunchies te maken zijn van nature glutenvrij. De omgeving waarin ze gemaakt worden is echter niet gegarandeerd glutenvrij. Dat maakt ze ongeschikt voor mensen met een glutenallergie (coeliakie). Voor wie vrijwillig glutenvrij eet: de kans dat ze gluten bevatten is héél klein!

Vegan

Er zitten geen dierlijke ingrediënten in, geschikt voor veganisten dus!

Koolhydraten

We krijgen regelmatig de vraag hoeveel koolhydraten ze bevatten. We hebben het niet laten testen in een lab, maar op basis van de ingrediënten kunnen we uiteraard wel het sommetje maken. Het komt neer op minder dan 1 gram per cracker. En dat is best heel weinig, waardoor het past in een koolhydraatarm dieet.

En verder…

… maken we de Crunchies bij lage temperaturen (43˚C) omdat de vitaminen, mineralen èn smaak daardoor beter behouden blijven. En dat maakt dat ze ‘raw’ zijn en geschikt voor wie het rauw voedsel dieet volgt.

zonnebloempitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *