Baba Ganoush

Er is natuurlijk de snelle versie, de Baba Ganoush van de supermarkt. Mocht je daarvoor kiezen roer er dan wat verse munt en peterselie door. Èn strooi er wat granaatappelpitjes over, want die horen er ècht bij!

Heb je tijd en wil je zelf ècht lekkere 😉 Baba Ganoush maken? Dit is wat je nodig hebt:
2 aubergines
1/2 citroen (rasp van een halve citroen en 1 eetlepel citroensap)
35 ml olijfolie
1 teentje knoflook
1 el gehakte munt
1 el gehakte peterselie
1/4 tl zeezout
1/2 granaatappel
versgemalen zwarte peper

En zo maak je het:
Je legt de aubergines elk rechtstreeks op een gaspit (laag vuur). Om de paar minuten draaien, dat gaat het gemakkelijkst met een rvs keukentang. Na dik een kwartier zijn ze gaar en zwartgeblakerd.  (In plaats van in het vuur te leggen kun je ze met een mes inkepen en in ongeveer 3 kwartier in de oven op 200 graden laten garen, elk kwartier even draaien). Laat de aubergines een beetje afkoelen en rasp ondertussen de schil van, het liefst een biologische -anders goed schoon schrobben!-, een halve citroen en pers deze helft uit. Pers het knoflookteentje uit. Trek nu de zwartgeblakerde schil van de aubergine. Trek repen van het vruchtvlees en laat (liefst een uur) goed uitlekken in een vergiet. Hak de repen aubergine grof en meng in een kom met de olie, knoflook, citroenrasp en -sap, zout en peper. Meng er 3/4 van de kruiden door. Laat even marineren op kamertemperatuur. Vlak voor het serveren schep je wat granaatappelpitjes over en de rest van verse munt en peterselie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *